A tárnoki Katlan, mint party helyszín

Idén ötödik alkalommal táncolhatunk hazánk egyik legkülönlegesebb partyhelyszínén, a tárnoki Kőfejtőben.

A kőfejtő egy hatalmas, 10 000 m–es barlangrendszer 10méteres belmagassággal, több kisebb-nagyobb teremmel, 5,5 hektáros zöldterülettel és 3 hektáros parkolóval büszkélkedhet. A tulajdonos amellett, hogy koncerteknek és különböző rendezvényeknek adja bérbe tulajdonát, borospincét üzemeltet, és étkezési, illetve gyógyhatású gombákat termeszt.

image

Először 2008-ban rendeztek itt bulit, ekkor még többféle stílus szólalt meg a termekben.

image

A Katlan fő helyszínén fellépett a bekategórizálatlan, épp ezért mindennek leírt (ambient, városi népzene, pszichedelikus etno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akciózene) Korai Öröm, a két ős-Tilosos Palotai-fater és a szőrös Naga, Oleg vs Wegha, Isu és Tsubi vs Sundi, míg a Sötét oldal labirintusában a psytrance alá tartozó alstílusok (fullon, progresszív) voltak hallhatóak, Jirzij, Hruscsov, Danger, Dolphin és Obi vs Garcy tolmácsolásában.

Pulzar képgaléria a képre kattintva.

image

3 évnyi szünet után, 2011-ben a Y-Production karöltve a Psybabásokkal összehoztak egy 3 stage-ből álló eseményt, kék ponttal, tűzzsonglőrökkel és a lenyűgöző helyszínnel persze. A májusi szabadtéri nyitón a külföldi vendég Mental volt, aki a Psybaba stage-t erősítette.

image

A szeptemberi, záró bulin pedig a német Audiomatic táncoltatott meg minket. Ez egyébként a Y-Production és a WaveFusion első közös szervezése volt. Imádtuk!

 image

2012-ben Hruscsovék a nagy sikerre való tekintettel ugyancsak itt rendezték meg a nyitó open air-t május 11-én. Olyan neveket hoztak el, mint a dán Time in Motion, a görög Horror Place, valamint a román Ancient Core. Lélegzetelállító dekó, tábortűz, teaház és persze a tűzzsonglőrök várták a nagyközönséget.

image

A tavalyi sajnálatos kihagyás, és az idei májusi eső után ismét összegyűlhetünk a barlangban és ezúttal a nemrégiben alakult DaBudapest Team is részt vesz a szervezésben. Minden eddig rendezett buli kicsit szebb volt, kicsit több az előzőnél. Ez betudható a szervezők időközben szerzett tapasztalatainak, illetve a helyszín fejlődésének is. Ugyanis néhány filmet leforgattak az évek során a Katlanban, és az ott használt dekorációkból jócskán maradt, amit nem szedtek le.

image

Hogy miért érdemes kimenni? Lássuk csak:

  • Először is az eseményre hivatalos a Psyhelp Team, akik kalciumos vízzel, szőlőcukorral, és kedves szavakkal várja az érkezőket.
  • Másodsorban tiszteletét teszi az Agni Triom társulat gólyalábas zsonglőrködéssel, aerobalance, legyezős, fejtüzes, kéztüzes, gólyalábas előadásukkal és arcfestéssel.
  • Közvetlen buszjáratok Kelenföldtől, baráti áron. (Aki tömegközlekedéssel szeretne a helyszínre jutni, a 722-es Volán járattal el tud jutni Kelenföldről, illetve vonattal plusz egy kis sétával is a helyszínen találhatja magát.)
  • A Night Projection lélegzetelállító fényfestéssel készül idén is.
  • És nem utolsósorban az eszméletlen line-up! A hazaiak mellett a Y-Production stage-en meghallgathatjuk majd Ital-t, Atma-t és E-Clip-et, a Psybaba & DaBudapest barlangban pedig a japán Junxpunx-ot.

Izgatottan várjuk!

image