Distant Touch – Liberty Capsule EP

Január közepén új kislemezzel állt elő Distant Touch, a Dél-Afrikában tevékenykedő brit producer.

 A Liberty Capsule című három számos EP-jét az egyik legelső helyi psytrance kiadó, a Timecode jelentette be. Legutóbb egyébként a The Forest Never Sleeps válogatáson hallhattuk.

a1992546201_10

1. Android Spirit – Kirobo The Robot (Distant Touch Remix)
2. Distant Touch & Catharsis  – Naja Nivea
3. Distant Touch – Induced

A kislemezt a tavaly janurában megjelent Android Spirit debüt albumának (Synthetic Organism) egyik számával, vagyis annak remixével nyitja. A Kirobo The Robot eredetije is elég jól összerakott, ízig-vérig fullon alkotás, viszont Distant Touch még tudja fokozni a hangulatot. Szinte csak egy félperces dallam az, ami emlékeztet Android Spirit eredeti kreációjára.

A folytatásban a Naja Nivea című számot hallhatjuk, mely Afrika egyik legveszélyesebb kobra fajáról, a sárga kobráról kapta címét. Egy perces intró, és még egyszer annyi felvezető után Catarsis segítségével a szám végre eléri azt a “katarzist”, amitől fullon a fullon.

A kislemez legrövidebb zenéje, az Induced zárja a kislemezt. Ezzel a számmal végleg úgy érzem, Distant Touch-nak van még mit bizonyítania, ha Timecode berkekben szeretne maradni. Bár való igaz, a kiadó is sokat változott 2002-es indulása óta.