Earthdance 2014

2014 szeptember 20-án kerül megrendezésre a Dürer kertben az Earthdance, Földünk legnagyobb és legszebb szimultán zenei „fesztiválja”.

 Lényege az együtt ünneplés, az adakozás, a szeretet, vallási és etnikai hovatartozást figyelmen kívül hagyva. Idén a goa.hu mellett a nemrégiben megalakult Psychotria Records is besegít a szervezésben.

image

E jeles eseményre látogat el hazánkba először Mergel, azaz Andrei Krasnoperov.

image

Az orosz származású DJ a darkpsy és a Hi-tech szerelmese, 2005-ben fedezte fel a psy-partyk világát, 2007-ben (17 évesen) pedig már a DJ pult mögött vett részt a bulikon. Zenéjét a katartikus érzelmi dallamosság, a kísérletező és játékos elektronikus effektek jellemzik 150 és 200 BPM között.

Az Akashik Records-nál jelent meg két albuma, a 2011-es Transhuman, illetve a 2012-es Invisible Landscapes, míg legújabb kislemezét, a Love in Silence-t a Biomechanics adta ki.

image

Több válogatás albumon szerepeltek művei (Gospodin the Remixes, Tune In, Na Krau Bezdni), és olyan zenészekkel működött együtt pályafutása során, mint Gamaliel, Psykovsky, Antagon, Electrypnose, Jesus Raves, Trippy Hippies, Rawar, Yaminahua.

Mergel mellett még két külföldi zenészt köszönthetünk.

Az Outsiders duó izraelből repül hazánkba, akik a psytrance-fullon vonalat fogják erősíteni az este folyamán. 2013-ban jelent meg egy kislemezük a TIP Records-nál, az Intergalactic Conversation, és pár napja egy másik, Burn In Noise kooperációjával Burn In Out címen.

image

Az est utolsó meglepetése pedig  a progresszív dallamokat játszó Egorythmia Macedóniából. 2008-tól rengeteg kislemezt adott ki az Iono Music-nál. Nevéhez kötődik a Forensic Science válogatás sorozat is.  Olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Suntree, E-Clip, Darma, Ace Ventura és Ritmo.

image

Ha ez nem lenne elég, lesz chill stage, ahol újra hallhatjuk a Hadron Orchestra-t és Skarma-t is.
A belépő 3000 Ft, a szervezők a bevételt egy alapítványnak fogják felajánlani.