Osher Swissa

Osher Swissa izraeli származású zenész.

Az évek alatt több stílusba is belekóstolt, a mai napig próbálja életben tartani két főbb zenei projektjét.


Ananda Shake

Osher első projektje, stílusát tekintve fullon. Lior Edery-vel együtt vitték/viszik a formációt.

Első albumuk, az Emotion in Motion igazi kincs, 2005-ben jelent meg. A szcéna nagyon szerette, megismerték őket. Majd 2006-ban a We Speak Music és 2007-ben az Inside The Sound albumok jöttek, viszont ezek sokak szerint már nem tudták elérni a legelső album szintjét. Mindhárom albumot az Utopia Records adta ki. 2010-ben jött az utolsó, The World Is Yours címmel, és ezzel megállt a történet.

A jó, vagy épp a rossz hír az Ananda Shake rajongóknak, hogy úgy néz ki, új erőre kaptak. 2014-ben már két új EP is megjelent a Mainstage Records-nál, Goa Vibrations és Retro Active cím alatt. Hallgassátok meg, döntsétek el, hogy jó vagy nem jó. Szerintem annyira nem gáz. De aki az első albumot akarja hallani, az hallgassa meg azt inkább.

D-Fusion

Ananda Shake egyszer csak rájött, hogy progresszívat kellene játszani, ha már a fullon nem megy.

Egy albumot ki is adott a svájci Aphonix Records 2009-ben, Unlimited címmel. Aztán Osher egyedül ment tovább.

Osher

Osher Swissa progresszív projektje a nemes egyszerűséggel saját nevén fut. A német Blue Tunes Recordings-nál adta ki legtöbb zenéjét.

2011-ben született meg az első album, a Twilight. Tetszett az embereknek a váltás, az új stílus bizonyított. Viszont ezután az album után már csak kislemezei jelentek meg.
Nekem a fullon jobban bejött, de változnak az idők, haladni kell a (mainstream) korral!

Eddig ennyi Oshertől, várjuk szeretettel a következő Osher vagy Ananda Shake albumot!