VA – Blue Sangoma Sounds

A Blue Hour Sounds és a Sangoma Records erőinek egyesítéséből született meg a Blue Sangoma Sounds válogatáslemez.

Kíváló, eddig kiadatlan forest-psytrance zenéket hallhatunk dupla lemezes csomagolásban.

a3423636839_10
1. Fagin’s Reject – Crumble Juice 
2. Etnica – Blacklight District
3. Braincell – Circles (PsiloCybian Remix)
4. Kalumet – Next Decade of Acid (Android Spirit Remix)
5. Kala – Dance Ritual
6. Hotep – Bong, James Bong
7. Arjuna & Samadhi – Stoned Lions
8. Hoodwink – Viral Spiral 
9. Punkpirate (Gaspard & Toto) – Zombie Grrrl (Gaspard Remix)
10. Electrypnose – A Long Story (Virtual Light & Manipulation Remix)
11. Once Upon A Time – Fiction Games
12. Gido – Tetra India Express (Via Axis Remix)
13. Gaiana – Deep Blue Skies 0
14. Peyo – Magnitudo 
15. Sprocket – Elasticity
16. Evocatone – Amphibian Council
17. Ianuaria & Muscaria – Bioport
18. Ianuaria – Liquid Modulation (Mark Day Re-Modulated Remix)
19. Flooting Groove – Bindmoggling

Az első lemez a Sangoma Record-os Daksinamurti által válogatott zenékből áll. Etnica és Braincell indítása után hallhatjuk a magyar Kalumet Next Decade of Acid című számának Android Spirit remix változatát. Ez a projekt amúgy Daksinamurti és Tickets kollaborációja, a tavalyi év elején jelent meg első albumuk a Timecode Records-nál.

A folytatásban a macedón Kala enyhén csavarós psytrance zenéjével Kalumethez hasonló hangulatot teremt. Hotep James Bondg száma után Samadhi és Arjuna közös munkája, a Stoned Lions késő esti – kora reggeli zenéje varázsolja el a hallgatóságot. A The Peaking Goddess Collective-ből ismert Gaspard új projektjével folytatódik az album, mely a Punkpirate nevet kapta. A kanadai Vincent Grella vagyis Virtual Light és Manipulation Electrypnose egyik számának remixe zárja az első lemezt.

Az ötödik születésnapját ünneplő Blue Hour Sounds a világ minden táján foglalkoztat egy-egy zenészt. A második lemezt az olasz kiadó két vezetője, Luca és Jasmine válogatta össze, természetesen a kiadó alá tartozó zenészek műveivel.  Egyből az album elején egy Via Axis által remixelt Gido számot hallhatunk. A tehetséges litván zenész 2009 környékén kezdett el zenélni, eddig egy kislemezzel büszkélkedhet. Peyo Magnitudo című számával mélyebb, sötétebb vizekre evezünk. A folytatásban Evocatone, akit sokan a Release The Kraken című válogatáslemezről ismerhetnek. A következő két szám Ausztriából érkezik, Ianuaria-tól. Az első számot Muscaria-val együtt készítette, aki a tiroli bulik állandó résztvevője. A második számot Mark Day remixelésében hallhatjuk.

Az album zárásaként egy lágyabb hangvételű, a Peak Records-nál is tevékenykdő Flooting Grooves hallhatunk, fuvola kísérlettel.