Yudhisthira

A macedón psytrance ősatyái.

A formáció két tagból áll, nevezetesen Ogiból (Ognen Zafirovski) és Bugiból (Goran Bugarinovski). 1997-ben ismerték meg egymást, és a következő évben már együtt zenéltek. Ogit mindig is a zeneszerzés és DJ-zés érdekelte, míg Bugit inkább az élő zene varázsa nyűgözte le. Az igazi áttörést a 2012-es Boom fesztivál hozta, azóta szinte a világ összes nagyobb fesztiválján jártak.

YudhiMunkásságuk

Az ugyancsak macedón Glowing Flame Records-nál kezdtek el megjelenni az első zenék 2005 környékén, majd három évvel később kijött az első album is, a Civilization And Transcendance. A sors sajnos úgy hozta, hogy nem sokkal az album megjelenése után a kiadó megszűnt. Pedig olyan nevekkel dolgozott, mint Ianuaria, Braincell, Trold és Imaginary Sight.

De ki legyen az új kiadó, ha az előző megszűnt, és hasonló zenészeket foglalkoztat, mint Ogi és Bogi. Ki más, mint az orosz Vertigo Records. 2011-re már meg is volt a következő album, a SineQuaNon. Ezzel az albummal végleg bevésték magukat a köztudatba, megszerette őket a nagyközönség.

2013-ban újabb váltás történt, a frissen indult Forestdelic Records-hoz kerültek. Azóta szerepelnek válogatásokon, eddig egy kislemezük (Ruminate) és egy „retro” nagylemezük (unRevealed) jelent meg, ami 2001 és 2006 között írt, kiadatlan számokat tartalmaz.

Egy érdekes side projektet érdemes még megemlíteni, méghozzá a Glowing Flame kollaborációt. Ebben Yudhisthira mellett zenélt Braincell és az Imaginary Sight formáció, kinek tagjai Egorythmia és Marko Daravelski, a Glowing Flame Records alapítója.

Tavaly szeptemberben a Radiozora stábja készített egy interjút Ogival, azt itt hallhatjátok: